Američka filmska akademija preispituje saradnju sa PwC-om | Ekonomist

Američka filmska akademija preispituje saradnju sa PwC-om

Predsjednica Američke filmske akademije Čeril Bun Ajsaks saopštila je da dvoje službenika firme PricewaterhouseCoopers (PwC), koji su bili zaduženi za prebrojavanje glasova i koverte sa imenom pobjednika, nikada više neće raditi u organizaciji i sprovođenju ove manifestacije.

Ona je za AP rekla da se preispituje saradnja Akademije sa tom firmom, prenosi RTS.

Dvoje službenika iz firme „PwC“, Brajan Kalinan i Marta Ruiz, bili su zaduženi za pobjedničke koverte na ceremoniji dodjele Oskara.

Podsjećamo, na svečanoj dodjeli Oskara objavljeno je ime pogrešnog filma kao pobjednika u kategoriji za najbolje ostvarenje godine. Naime, umjesto filma “Mjesečina”, pročitano je “La La Land”, a ispostavilo se da je došlo do zbrke s kovertama.

Kompanija PwC, koja je posljednje 83 godine zadužena za proces tabeliranja i isporuku rezultata, preuzela je punu odgovornost za grešku, objasnivši da je jedan od dvoje partnera koji su jedini znali rezultate i dijelili koverte prezenterima, Brajan Kalinan, “greškom dao Vorenu Bitiju dupli (rezervni) koverat za kategoriju najbolje glavne glumice umesto za najbolji film”.

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top