AMD lansirao Radeon Vega Frontier Edition | Ekonomist

AMD lansirao Radeon Vega Frontier Edition

Zvanično je puštena u prodaju prva grafička kartica bazirana na Vega GPU arhitekturi nazvana Radeon Vega Frontier Edition. Radeon Vega Frontier Edition je “2-in-1” grafička kartica. Za mnoge grafičke kartice iz kategorije 1000+ dolara, je unazad nekoliko godina tvrđeno da su to zapravo kartice namijenjene profesionalcima iako su to realno bile kartice isključivo gejmerskih mogućnosti, koje su definisane onom vrstom drajvera koje je moguće instalirati na karticu sa adekvatno predefinisanim BIOS-om.

 

Radeon Vega Frontier Edition je prva grafička kartica koja je istovremeno i profesionalni grafički akselerator i gaming grafička kartica! U Pro režimu je moguće koristiti sve benefite i akseleraciju koje Pro kartice donose, dok je u RX režimu moguće koristiti karticu sa svim optimizacijskim benefitima RX gamerske serije kartica.

Radeon Vega Frontier edition daje maksimalne performanse i jednima i drugima, klikom miša u drajverskim podešavanjima. Uzmite samo u obzir, koliko bi koštalo odvojeno kupovanje profesionalne kartice koja isporučuje tu količinu TFLOPS-a i gamerske kartice?

Gledajući VR performanse u standardnom SteamVR testu, Radeon Vega Frontier je 21% brža od Dual-GPU Radeon Pro Duo akseleratora! Kada se Radeon Vega Frontier koristi u kombinaciji sa Radeon Loom softverom, može u realnom vremenu da „spaja“ 8K x 4K video. Radeon Vega Frontier Edition je najbrža grafička kartica na svijetu kada je riječ o razvoju mašinske inteligencije.

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top