AmCham dostavila Vladi spisak predstavnika | Ekonomist

AmCham dostavila Vladi spisak predstavnika

Američka privredna komora u Crnoj Gori (AmCham Montenegro) dostavila je kabinetu predsjednika Vlade Duška Markovića spisak predstavnika, koji će sa ministarstvima i radnim grupama raditi na poboljšanju crnogorskog zakonodavstva, saopštila je njena predsjednica Katarina Bulatović.

“Na spisku su članovi komiteta za unaprijeđenje poslovnog ambijenta za koje smo sigurni da će na najbolji mogući način prezentovati naše stavove kroz rad radnih grupa. Oni će o svom radu izvještavati Upravni odbor AmChama, a izvještaji će biti prosljeđivani i ministarstvima i predsjedniku Vlade”, rekla je Bulatović Pobjedi.

Marković je sredinom februara bio gost AmChama, kada je crnogorski poslovni ambijent na skali od jedan do 10 ocijenjen sa 5,6, uz poziv rukovodstvu da dostavi spisak predstavnika koji će učestvovati u pripremi promjena domaćeg zakonodavstva.

U AmChamu, prema riječima Bulatović, očekuju da se brzo krene u implementaciju platforme za saradnju – Partnerstvo za bolje poslovno okruženje.

“Izuzetno cijenimo inicijativu Markovića. Njegov poziv doživljavamo kao potvrdu da Vlada podržava i dijeli sa nama ideju o podizanju našeg partnerstva na viši nivo. Naime, ne samo da će predstavnici javne uprave biti uključeni u rad AmChama, već će i predstavnici Komore imati priliku da budu direktno uključeni u rad Vladinih timova zaduženih za izradu predloga zakona”, dodala je Bulatović, podsjetivši da je ova organizacija od osnivanja postepeno jačala saradnju sa Vladom.

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top