Amazon preuzeo proizvođača pametnih sigurnosnih kamera | Ekonomist

Amazon preuzeo proizvođača pametnih sigurnosnih kamera

Amazon je preuzeo proizvođača pametnih sigurnosnih kamera za kućnu upotrebu Blink. Vijest o preuzimanju objavljena je na službenom Blinkovom blogu, no pripadajući finansijski detalji o samoj akviziciji nisu objavljeni.

Blink je osnovan 2014. godine putem uspješne crowdfunding kampanje i od onda se bavi proizvodnjom gore spomenutih pametnih sigurnosnih kamera koje su uz to i potpunosti bežične, vrlo su jednostavne za konfiguriranje te su kompatibilne s kompatibilne s Amazon Echo proizvodima prisutnim na tržištu.

Sam Amazon je takođe potvrdio akviziciju Blinka, no nije iznio nikakve planove što se tiče budućih Blinkovih proizvoda. S druge strane, u Blinku korisnike uvjeravaju kako se za korisnike situacije neće promijeniti te kako poslovanje kompanije nastavlja po starom ali sad pod vođstvom i uz saradnju s Amazonovim stručnjacima.

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top