Amazon ima novoga konkurenta, koji obećava 10 do 15 posto niže cijene od drugih servisa

Nude i dodatne popuste i mnoštvo drugih mogućnosti

Jet.com stranica je koja je dobila 225 miliona dolara ulaganja, kako bi postala ozbiljan konkurent Amazonu. Ono što ih razlikuje od drugih jeste to što obećavaju deset do petnaest posto niže cijene od drugih.

Osim što su početne cijene za otprilike osam posto jeftinije u odnosu na druge, stranica nudi dodatne popuste u vidu spajanja nekoliko narudžbi u jednu pošiljku, ukidanje opcije vraćanja robe kao i korištenje debitnih umjesto kreditnih kartica. Korisnici će za te blagodati trebati platiti pedeset dolara godišnje članarine.

“Jet je za ljude kojima je važno uštedjeti novac, ali koji ne žele za to dodatno raditi”, kazao je Marc Lore, izvršni direktor i osnivač kompanije. “Nema kupona s popustima i gubitka vremena. Radi se o pametnijem načinu kupovanja, kako bi se uštedjelo. Napravili smo ovu tehnologiju, koja sve radi sama. Vi samo kupujete kako biste i inače te samo primijetite kako su cijene niže”, objasnio je.

Pomalo lična borba

Razlog zbog kojega se Jet takmiči prvenstveno s Amazonom pomalo je i lične prirode. Naime, Lorreov je prvi startup Quidsi, koji se takođe bavio internet trgovinom, Amazon kupio za 540 miliona dolara. “Marc poznaje posao tako dobro da sve može napraviti”, kazao je venture ulagač Jeremy Levine.

U martu je Jet procijenjen na šesto miliona dolara vrijednosti. S najnovijim krugom ulaganja vrijedi još i više, tako da će rasplet priče i Amazonov odgovor na najnoviju konkurenciju nesumnjivo biti zanimljiv.

Izvor Telegram

Redakcija
Redakcija
Redakcija <a href="http://ekonomist.me">Ekonomista</a> donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top