Alphabet: Google otkupio domen abcdefghijklmnopqrstuvwxyz.com | Ekonomist

Alphabet: Google otkupio domen abcdefghijklmnopqrstuvwxyz.com

Google je otkupio domen naziva abcdefghijklmnopqrstuvwxyz.com, kao dio kampanje stvaranja novog identiteta kompanije.

Sada kada se kompanija zvanično zove Alphabet, plan rukovodstva je da učini sve kako bi i javnost počela da prepoznaje kompaniju pod tim imenom. Ranije se Google, odnosno Alphabet, pohvalio kupovinom domena abc.xyz, ali iz kompanije smatraju kako to nije bilo dovoljno.

– Shvatili smo da u abc.xyz fali nekoliko slova, ali trudimo se da budemo temeljni, rekli su za Business Insider iz američkog tehnološkog giganta.

Domen abcdefghijklmnopqrstuvwxyz.com ranije je bila u privatnom vlasništvu, a procjenjuje se da su raniji vlasnici od Google-a dobili više stotina hiljada dolara.

Stručnjaci smatraju da Google na ovaj način želi da osigura da se drugi tehnološki giganti kao što su Facebook ili Apple ne domognu stranice.

Inače, za sada još uvek neaktivan domen abcdefghijklmnopqrstuvwxyz.com registrovan je 1999. godine, a nikad nije doživeo naročitu popularnost, pretpostavlja se zbog komplikovanog naziva.

 

Izvor: BusinessInsider

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top