Albafone zbog dugova prestao s radom - Ekonomist

Albafone zbog dugova prestao s radom

Albafone je radio sa prefiksom 073 i bio je okrenut isključivo albanskom stanovništvu u ovoj balkanskoj državi.

Četvrti po veličini makedonski mobilni operater Albafone, koji je radio sa prefiksom 073 i koji je bio okrenut isključivo albanskom stanovništvu u ovoj balkanskoj državi, sinoć je zbog dugova prestao sa radom, prenose agencije.

Telekom Albafone postoji već dvije godine i za to vrijeme uspio je okupiti svega 16.000 korisnika.

Funkcionisao je kao virtuelni mobilni operater, a koristio je mrežu operatera One, koji mu je otkazao dalje usluge pošto Albafone nije dao ni jednu prihvatljivu ponudu za izmirenje dugova, piše makedonski portal Ekonomski.

Nadoknada štete

Svim svojim korisnicima Albafone je juče poslao poruku u kojoj navodi kako kompanija prestaje s radom i da korisnici trebaju preći na drugu mrežu.

U državnoj Agenciji za elektronske komunikacije (AEK) kažu da su svi korisnici Albafonea bili pretplaćeni po prepaid sistemu i poručili da će preduzeti odgovarajuće korake ukoliko neko od dosadašnjih korisnika Albafonea zatraži nadoknadu štete zbog gašenja mreže.

 

 

Izvor: Aljazeera
Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top