Ako svoj startap preselite u neku od ovih zemlja, ONE ĆE PLATITI VAMA | Ekonomist

Ako svoj startap preselite u neku od ovih zemlja, ONE ĆE PLATITI VAMA

Neke zemlje otežavaju osnivanje biznisa, druge se bore da bi privukle nove preduzetnike. Neke zemlje nude finansijske podsticaje za startape, a druge smanjuju poreze da bi motivisale preduzetnike.

Evo u koje zemlje bi trebalo da prebacite svoj startap ako želite da budete na osjetnom dobitku a ne na neizvesnosti i borbi za golo preživljavanje.

Čile
Da li ste znali da će vam Čile platiti 50.000 dolara ako svoj biznis prebacite kod njih? Naravno, potencijal vašeg biznisa trebalo bi da bude svjetskih razmera. U prvih 6 mjeseci trebalo bi i da živite u Čileu. Benefit startap programa je sproveden na engleskom jeziku iako se nalazi na španskom govornom području.
Ova šema počela je da funkcioniše 2010. godine i i dalje pokazuje odlične rezultate. Statistika govori sama za sebe: Čak 45% biznisa započetih u ovom sistemu i dalje dobro funkcionišu. Pored novca, dobijate i jednogodišnju radnu vizu i listu biznis kontakata sa kojima možete da počnete posao.

Danska
Danska je jedna od zemalja koja ima najprijateljskiji odnos prema preduzetnicima. Takođe, daje vam pristup tržištu. Jedan od najperspektivnijih djelova EU, sistem poslovanja u Danskoj daće vam dvogodišnju radnu vizu i šansu da se nastanite u ovoj zemlji.
Ne postoji direktan finansijski podsticaj za startap, ali, kao pokretači biznisa, možete da dobijete pristup zdravstvenom sistemu, što je rijetkost za imigrante. Uzmite u obzir da je Danska najdarežljiviji sistem na svijetu i da ovakva šema poslovanja vrijedi hiljade dolara za vas.

Irska
„Enterprise Ireland“ je šema poslovanja koja za cilj ima da privuče preduzetnike iz cijelog svijeta. Ako vjerujete da imate startap koji ima ogroman potencijal za rast, možete da podnesete zahtjev za finansiranje projektu „Enterprise Ireland“, piše sajt Inc.com. Ako prihvate, dobićete finansije i šansu da živite i radite u Irskoj.

Irska je poznata po svom relativno visokom životnom standardu i nižim porezima na startape.

Mauricijus
Mauricijus je jedna od „eksperimentalnih“ zemalja na ovoj listi koju je sačinio sajt Inc.com, jer je internacionalna šema poslovanja još u početnom stadijumu rasta. Finansijski podsticaj je solidan s obzirom na nisku cijenu životnih troškova u ovom tropskom raju u Indijskom okeanu.

Za svaku od ovih zemalja poseban tim ljudi procjenjuje vašu biznis ideju, i to po različitim kategorijama, kreativnosti, tehnologiji, biznis modelu, finansijama i inovaciji.

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top