Akcionarima Telekoma 21,5 miliona eura za isplatu dividendi

Akcionarima Telekoma 21,5 miliona eura za isplatu dividendi

Na redovnoj godišnjoj Skupštini akcionara Crnogorskog Telekoma odlučeno je danas da se neto dobit ostvarena u finansijskoj 2014. godini, u iznosu od 21.500.000 eura, isplati akcionarima kao dividenda. Iznos dividende po akciji je neto 0,41 eura, saopšteno je iz Crnogorskog Telekoma.

Akcionari koji posjeduju akcije Crnogorskog Telekoma na dan održavanja redovne Skupštine akcionara, 28.maja, imaće pravo na ovu dividendu.

Na Skupštini akcionara usvojeni su finansijski izvještaji i izvještaj o poslovanju za 2014. godinu.

Skupština je izabrala Odbor direktora u istom sastavu koji je činio i prethodni panel: Janos Szabo, Susanne Krogmann, Michael Frank, Jovica Gjorgjeski i Tripko Krgović. Izabrani članovi Odbora direktora će ovu funkciju obavljati do sljedeće redovne godišnje Skupštine akcionara.

“Za nezavisnog revizora društva za 2015. godinu Skupština akcionara izabrala je revizorsko preduzeće PricewaterhouseCoopers”, zaključeno je u saopštenju Telekoma.

Izvor:cdm

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top