Airbus od Indijaca dobio najveću narudžbu aviona ikad | Ekonomist

Airbus od Indijaca dobio najveću narudžbu aviona ikad

 Evropski proizvođač aviona Airbus objavio je u ponedjeljak da je indijski prevoznik IndiGo potvrdio narudžbu za rekordnih 250 aviona nove generacije A320neo.

Za evropskog proizvođača aviona to je najveći ugovor u istoriji po broju naručenih aviona, a vrijedan je 26,5 milijardi dolara (24 milijarde eura) po kataloškim cijenama. Time je potvrđen memorandum koji su dvije kompanije potpisale u oktobru prošle godine. Flota diskontnog indijskog prevoznika brojaće po uključivanju novih aviona ukupno 530 modela srednjeg doleta A320 i A320neo.

Kao i u mnogim drugim azijskim zemljama, i indijsko tržište vazdušnog putničkog saobraćaja naglo raste, a taj trend će se vjerojatno nastaviti s obzirom na pojačanu potrošnju brzorastuće srednje klase na putovanja i na procvat turizma u regiji.

U cijeloj Aziji raste potražnja za manjim putničkim avionima budući da diskontni prevoznici šire mrežu destinacija i na manje gradove.

Izvor:
Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top