Aerodrom u Ljubljani po poslovanju prestižu podgorički i tivatski | Ekonomist

Aerodrom u Ljubljani po poslovanju prestižu podgorički i tivatski

Broj putnika na aerodromima zemalja regiona iz godine u godinu se konstantno povećava, no izuzetak je Ljubljana, čiji je Aerodrom Jože Pučnika jedini zabilježio pad prometa u prošloj godini, podaci su specijalizovanog web portal za vazduhoplovnu industriju EX-YU Aviation.

Preko ljubljanskog aerodroma putovalo je više od dva odsto manje putnika. Iako je došlo do povećanja broja putnika na letovima za Pariz i Beograd, smanjeno je interesovanje za linije za Istanbul, Cirih i Brisel, navodi Siol.net.

Na zagrebačkom aerodromu Franjo Tuđman pretprošle sedmice otvoren je novi putnički terminal, koji će udvostručiti kapacitet putnika. U Beogradu se traži koncesionar za Aerodrom Nikola Tesla, kako bi pozicija najvećeg i jednog je od najbrže rastućihaerodroma u regionu bila učvršćena.

Aerodromi na Jadranu se takođe renoviraju i unapređuju, a najveći procvat u ovom dijelu Evrope vidljiv je u Gracu i Veneciji, dok se aerodrom u Trstu oporavlja od ranijih gubitaka.

Ključni uzrok nepovoljne poslovne situacije na aerodromu u Ljubljani je nacionalna vazduhoplovna kompanija Adria Airways, koja čak i pod novim vlasnicima, njemačkim fondom 4K Invest, upada u sve dublju krizu.

Aerodrom u Ljubljani do sada je bio treći po veličini u regionu, odmah nakon Beograda i Zagreba, a danas je iza aerodroma u Splitu, Dubrovniku, Prištini i Skoplju, a uskoro bi ga po rezultatima poslovanja mogli prestići aerodromi u Podgorici i Tivtu.

Problemi u poslovanju ljubljanskog aerodroma sugerišu da njemačka kompanija Fraport nije preuzela vlasništvo u cilju razvijanja putničkog saobraćaja i privukla nove vazduhoplovne kompanije, već da se usmjerava na profitablniji teretni prevo, budući da samo na ovaj način moći brzo da vratiti uloženih 170 miliona eura u kupovinu.

Njemački operator aerodroma Fraport preuzeo je ljubljanski aerodrom prije dvije godine, nakon čega su samo poboljšani su rezultati poslovanja kao posljedica smanjenja troškova. Prihodi od prodaje uvećani su za više od tri odsto, EBITDA bila je veća za četvrtinu, dok se EBIT skoro utrostručio. Ovih dana trebalo bi da bude poznato da li će Fraport u Ljubljani izgraditi novi putnički terminal.

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top