Adriatic Properties: Novi hotel "Durmitor" biće identičan starom | Ekonomist

Adriatic Properties: Novi hotel “Durmitor” biće identičan starom

Na mjestu najstarijeg žabljačkog hotela Durmitor, jednog od simbola grada, čije je rušenje upravo počelo, biće izgrađen novi hotel potpuno identične spoljašnje arhitekture, saopštili su predstavnici Kompanije Adriatic Properties iz Budve, koja je prije godinu i po kupila hotel Durmitor.

Novi hotel imaće pet zvjezdica, sedamdeset soba sa 140 kreveta, spa centar, podzemne garaže, dječije igralište, restorane i jedanaest vila.

Gradnja hotela, u koju će biti uloženo preko dvadeset miliona eura, počeće kada bude završena studija lokacije koju radi Ministarstvo turizma i održivog razvoja, kazao je na današnjoj prezentaciji izvršni direktor Kompanije, Goran Bencun.

“Što se tiče početka gradnje, on zavisi od državne studije lokacije, onog trenutka kada se završi studija lokacije moći ćemo da uzmemo urbanističko – tehničke uslove, na osnovu kojih ćemo krenuti u detaljnu razradu, u skladu sa ugovorom mi projekat moramo da završimo tri godine od donošenja urbanističko – tehničkih uslova”, istakao je on.

Izgradnja luksuznog hotela sa pet zvjezdiva za turistički razvoj Žabljaka značiće mnogo, ocijenio je predsjednik Opštine Veselin Vukićević.

“Benefiti za našu opštinu od izgradnje ovog luksuznog hotela su nemjerljivi i kada je u pitanju zapošljavanje naše radne snage i kada je u pitanju ponuda za sve turiste koji dođu na Žabljak”, kazao je Vukićević.

Hotel Durmitor, objekat jedinstvene arhitekture izgrađen je 1939. godine prošlog vijeka, u svojoj dugoj istoriji, ugostio je brojne turiste, ali i značajne ličnosti crnogorske istorije, poput Milovana Đilasa i Blaža Jovanovića, kao i svjetskih filmskih zvijezda Elizabete Tejlor i Ričarda Bartona, a za vrijeme Drugog svjetskog rata bio je partizanska bolnica.


Izvor: RTCG

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top