Adidas kreirao patike od recikliranog otpada iz okeana

Adidas kreirao patike od recikliranog otpada iz okeana

Zagađenje okeana je ogroman problem koji se uporno zanemaruje. Plastični otpad je odgovoran za smrt sto hiljada morskih ptica svake godine, a uticaj plastike na život ispod površine mora je gotovo nepoznat.

Kako bi preusmjerio pažnju na zagađivanje okeana, Adidas se udružio s organizacijom Parley for the Oceans, koja je osnovana 2013. godine. Zajedničkim snagama su predstavili neobičan projekat – prototip patika čiji je gornji dio napravljen od recikliranog smeća iz okeana , kao i ilegalnih mreža za ribolov.

“Ponosni smo što nam se Adidas pridružio u ovoj misiji. Dokazali smo kako je smeće iz okeana moguće transformisati u zanimljiv proizvod” izjavio je osnivač Parleyja Cyrill Gutsch.

PR Adidasa je objasnila kako patike nisu na prodaju. Ipak, tvrdi kako će kompanija od sljedeće godine početi koristiti recikliranu plastiku u proizvodnji patika.

Izvor:Lider.hr

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top