Adidas kreirao patike od recikliranog otpada iz okeana

Zagađenje okeana je ogroman problem koji se uporno zanemaruje. Plastični otpad je odgovoran za smrt sto hiljada morskih ptica svake godine, a uticaj plastike na život ispod površine mora je gotovo nepoznat.

Kako bi preusmjerio pažnju na zagađivanje okeana, Adidas se udružio s organizacijom Parley for the Oceans, koja je osnovana 2013. godine. Zajedničkim snagama su predstavili neobičan projekat – prototip patika čiji je gornji dio napravljen od recikliranog smeća iz okeana , kao i ilegalnih mreža za ribolov.

“Ponosni smo što nam se Adidas pridružio u ovoj misiji. Dokazali smo kako je smeće iz okeana moguće transformisati u zanimljiv proizvod” izjavio je osnivač Parleyja Cyrill Gutsch.

PR Adidasa je objasnila kako patike nisu na prodaju. Ipak, tvrdi kako će kompanija od sljedeće godine početi koristiti recikliranu plastiku u proizvodnji patika.

Izvor:Lider.hr

Redakcija
Redakcija
Redakcija <a href="http://ekonomist.me">Ekonomista</a> donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top