Abramovič kupuje Kragujevačku banku | Ekonomist

Abramovič kupuje Kragujevačku banku

Ruski milijarder Roman Abramovič želi da kupi kragujevačku KBM banku za tri miliona eura, piše današnji Blic, pozivajući se na više izvora iz bankarskih krugova. Vlasnik kragujevačke banke – Nova kreditna banka iz Maribora, pregovarala je sa Abramovičem o prodaji 89, 53 odsto kapitala KBM banke.

Sa ruskim oligarhom Slovenci su dogovorili i cijenu od tri miliona eura.

Prema saznanjima Blica, Abramovič o kupovini banke u Srbiji pregovara preko svog londonskog investicionog fonda Milhaus Kapital koji je osnovao 2001.

U slovenačkoj Novoj kreditnoj banci potvrdili su za Blic da je prodaja njihove banke u Kragujevcu u toku i napomenuli su da zbog toga ne mogu da kometarisu detalje postupka.

U Narodnoj banci Srbije zasad ne znaju ništa o kupovini kragujevačke banke, pise Blic.

Za kupovinu, to jest sticanje vlasništva u KBM banci a.d. Kragujevac, NBS se zvanično nije obratila nijedna kompanija – navedeno je odgovoru NBS, prenosi Blic.

KBM banka ima 24 ekspoziture. Na kraju 2013. banka je zauzimala 0,5 odsto tržišta u Srbiji i zapošljavala 366 ljudi. Tada je godinu završila sa gubitkom od 734 miliona dinara.

Nova kreditna banka iz Maribora postala je njen većinski vlasnik 2010.

Izvor: Blic
Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top