A2A analizira blokadu akcija u EPCG | Ekonomist

A2A analizira blokadu akcija u EPCG

A2A analizira odluku crnogorskog pravosuđa da joj blokira akcije u Elektroprivredi (EPCG) kako bi tu mjeru pravovremeno osporila, saopšteno je iz italijanske kompanije.

Iz A2A su naveli da su 25. jula zvanično obaviješteni o mjeri koju je preduzelo crnogorsko pravosuđe, prenose Vijesti.

“Takva mjera koja je izdata u vezi sa već poznatim postupcima koji se odnose na usluge unutar grupe, koje je A2A pružila EPCG između 2010. i 2012. godine ukazuje da će i sama A2A sada biti predmet istrage”, navodi se u saopštenju A2A objavljenom na sajtu kompanije.

Iz Vlade su ranije kazali da odluka Višeg suda da blokira akcije A2A u EPCG, zbog postupka koji se vodi protvi menadžmenta italijanske kompanije, ne dovodi u pitanje izlaznu (put) opciju koja je aktivirana početkom jula.

A2A je kroz put opciju ponudila Vladi da otkupi njihovih 41,7 odsto akcija u EPCG za 250 miliona eura u sedam godišnjih rata počevši od 1. maja naredne godine.

Aktiviranjem ove opcije zvanično je počeo proces izlaska A2A iz vlasničkih i upravljačkih struktura EPCG.

Specijalno državno tužilaštvo (SDT) je u aprilu prošle godine donijelo naredbu o sprovođenju istrage protiv šest osoba iz EPCG, italijanskih i crnogorskih menadžera, zbog sumnji u zloupotrebu službenog položaja, kao i da su oštetili EPCG za više miliona eura u korist italijanskih kompanija A2A, A2A Reti Elettriche i Bain Milano.

 

Izvor: Rtcg

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top