8 neobičnih hobija super uspješnih ljudi | Ekonomist

8 neobičnih hobija super uspješnih ljudi

Obično zamišljamo milijardere kako provode po cio dan u svojoj kancelariji, ali čak i najveći među najvećima rade nešto osim posla. Evo koji su (neobični) hobiji visoko profilisanih rukovodioca.

Steve Wozniak igra “Segway” polo

Jedan od osnivača Apple-a upražnjava sport u kome se igra polo u ličnim transportnim vozilima koje liči na trotinet, umjesto na konjima. Wozniak je skoro igrao na Svetskom kupu u Nemačkoj.

Marissa Mayer je kuvarica

Direktorka Yahoo-a u slobodno vrijeme peče različite vrste mafina.

Warren Buffett svira ukulele

Milijarder, investitor i direktor “Berkshir Hathaway” naučio je da svira ukulele još na koledžu, da bi impresionirao svoju devojku. I sada, s vremena na vreme umije da iznenadi akcionare svojom vještinom, na nekom okupljanju.

Peter Thiel igra (virtuelni) šah

Ko-osnivač PayPal-a u jednom intervjuu prošle godine, otkrio je da je igranje šaha na internetu njegova omiljena aktivnost u slobodno vrijeme. “To je čudna kombinacija umjetnosti, nauke i sporta, i nekako zatvara zavisnost.”

Marc Benioff upražnjava jogu

Kada je radio u kompaniji “Oracle”, Benioff je krenuo na jogu da bi se oslobodio stresa. Sada, njegova kompanija “Salesforce” ima studio joge u mnogim kancelarijama, i časove za zaposlene.

Arianna Huffington voli da spava

Jedna od osnivača The Huffington Post-a rekla je svojim prijateljima da je spavanje njen najveći hobi. Bez obzira na količinu posla, trudi se da spava 8 sati svakog dana.

Dick Costolo se bavi pčelarstvom

Direktor Twittera ima neobičan i jako plemenit i koristan hobi – pčelarstvo. “Način na koji košnica funkcioniše… fascinantna je! Volim da sam u društvu pčela i prirode, i da ih posmatram.” rekao je za Bloomberg.

Sergey Brin vježba na trapezu

Ko-osnivač Google-a uživa u avanturističkim sportovima, kao što je leteći trepez. Čak je ubeđivao neke od zaposlenih u Google-u da pokušaju.

Izvor:bizlife

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top