50 Cent je Bitcoin milioner! | Ekonomist

50 Cent je Bitcoin milioner!

Popularni američki reper je 2014. godine omogućio plaćanje svog albuma Bitkoinom.

Od tada je potpuno zaboravio na njih, a sada vrijede milione. Popularni američki reper, glumac, preduzetnik i investitor Curtis Jackson, poznatiji pod umjetničkim imenom 50 Cent, nedavno je otkrio da je postao Bitcoin milioner, a da toga ni sam nije bio svjestan.

Naime, kako prenosi TMZ, kada je 2014. godine izdao album Animal Ambition, ovaj umjetnik je omogućio plaćanje istog putem ove kriptovalute. U to vrijeme, Bitcoin je vrijedio oko 600 dolara, a ukupni prihodi od prodaje albuma iznosili su tada preko 400.000 dolara.

Na sreću po Fiftija, ovaj je iznos ostao u Bitcoinu do današnjih dana. Otprilike 700 Bitcoina ostalo je tako na njegovom računu, što po današnjoj vrijednosti ove kriptovalute vrijedi preko 7,5 miliona dolara – za koje vlasnik nije bio ni svjestan da ih ima.

Nakon objave članka u TMZ-u, 50 Cent je na svom Instagramu potvrdio ovu priču i napisao da to “nije loše za klinca iz South Sidea”, te dodao u šaljivom tonu “Jako sam ponosan na sebe”. Priznao je da je zaboravio na Bitcoine, a s obzirom da se prije koju godinu pisalo da je u finansijskim problemima, vjerovatno će mu ovo otkriće dobro doći.


 

Izvor: Bug

Komentariši

Top