5 načina da temom emaila odmah privučete pažnju | Ekonomist

5 načina da temom emaila odmah privučete pažnju

Bilo da želite da zamolite za uslugu, postavite pitanje ili prodate proizvod, ako kao temu stavite nešto neupečatljivo, u moru poruka koje stižu svakog dana, može se desiti da vaš email ostane nezapažen i završi nepročitan.

Sajt Inc.com piše o jednom preduzetniku koji je morao za jedno popodne da pogleda više hiljada emailova. Možete li da zamislite kako ih je čitao? Dok je označavao neke poruke kao važne i arhivirao ostale, njegov kriterijum bile su teme, odnosno subjecti tih poruka. S obzirom da smo svi preopterećeni i zatrpani informacijama, prava je umjetnost istaknuti se i privući pažnju.

Dajemo vam 5 načina kako da napišete temu emaila, tako da bude sigurno zapažen.

“Kratko pitanje”

Ovaj savjet je istinski dragulj, koji skoro uvijek radi. Odmah postavljate stvari tako da ćete biti brzi i kratki. Na taj način ohrabrujete osobu da pročita poruku u cjelosti, a uz to postoji faktor radoznalosti. Samo, postarajte se da poruka zaista bude u formi kratkog pitanja, jer će u suprotnom poruka biti odbačena.

“Možemo li da dogovorimo sastanak?”

Email sa ovakvom temom odmah stavlja do znanja o čemu se radi. Postoji, marketinškim rečnikom, “call to action”, odnosno “poziv na akciju”. U poruci zatim objasnite zašto želite da razgovarate sa osobom, bilo telefonskim putem ili uživo. Stručnjaci kažu da ljudi čak i vole ovakve emailove, jer pokreće mehanizam razmišljanja poput: “Neko želi da se sastane sa mnom, to je divno!”

U poslovnom svijetu, sastanci su neophodni, bilo da mu se radujemo ili ne, samo treba razdvojiti bitne od nebitnih.

“Ovo je privuklo pažnju 30 miliona korisnika…”

Možda nećete koristiti ovakav format od riječi do riječi, i nećete ga koristiti tako često u porukama, ali svakako je moćan savjet kada želite da skrenete pažnju na nešto. Djeluje da je vrijedno gledanja jer je privuklo tako masovno interesovanje. Takođe, broj uvijek privlači pažnju. Treba imati na umu posebno kada u emailu želite nešto da predstavite ili prodate proizvod ili uslugu.

“Brzo predstavljanje ideje + Vidimo se?”

Ovo je varijacija teme jednog emaila koji dolazi iz PR agencije. Ovakav subject nudi ideju koja je u vezi s predstojećom konferencijom ili događajem. Drugo, pozivate na tu istu konferenciju. Između je znak + koji je važan, jer pokazuje dvije važne teme emaila, i da će obije biti brze i “bezbolne”.

“Alternativa vašoj ideji/vašem radu”

Ovo je malo čudno, ali evo kako funkcioniše. Na primjer, jedan autor je kritikovao novi servis “Zirtual assistance service”. Ubrzo mu je stigao email sa temom “Alternativa Zirtuala”, i u te dvije riječi mu odmah privukao pažnju, jer je ova tema već bila na njegovom “radaru”. Pošiljalac emaila je znao za članak, i ponudio alternativu. Iskorisite tu ideju: Pronađite o čemu razmišlja primalac poruke, i idite na to. Iskoristite tu ideju i dodajte riječ “alternativa” (u nekim slučajevima “na drugačiji način”).

Izvor: BIZLife

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top