3 navike Warrena Buffetta

3 navike Warrena Buffetta

Warren Buffett prošao je mukotrpan put kako bi od sedmogodišnjeg dječaka koji je prodavao boce Coca-Cole, postao vlasnik poslovnog carstva od 525 milijardi dolara, a na putu do uspjeha se držao nekih navika koje bi trebalo svi da usvoje.

Sve što je postigao, prvi čovek Berkshire Hathawaya postigao je navikama koje bi svi koji žele da bude uspješni trebalo da nauče, piše Time.

Nikad nemojte da prestanete da učite

Prema riječima potpredsjednika kompanije Berkshire Hathaway, Charlesa Mungera, Buffett je usmjerio svoje aktivnosti na nekoliko stvari, i maksimalno se koncentrisao na njih.

Radeći tako 50 godina, postao je stručnjak u toj oblasti. Drugim rečima, Buffett je shvatio u čemu je dobar i konstantno radio na tome usvajajući nova znanja.

Ključ je strpljenje

U biznisu, ali i u mnogim drugim stvarima, strpljenje je važan, ako ne i presudni faktor. Buffett je znao kada treba čekati, iako je vrlo lako mogao da popusti pod pritiskom. Međutim, umjesto ishitrene odluke, sjeo bi i čekao bolju ponudu koja je na kraju i došla. Strpljenje često znači – korak naprijed.

Odajte priznanje kolegama

Svaki uspešan preduzetnik nije uspjeo sam. Uvijek su tu bile druge kolege, radnici ili poslovni partneri koji su odradili svoj dio posla. Ako želite da pratite tragove Warrena Buffetta, nikad nemojte da zaboravite da zahvalite ili nagradite ljude koji su vam pomogli na putu do uspjeha.

Izvor:BIZLife

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top