3 načina da brzo prevaziđete neuspjeh | Ekonomist

3 načina da brzo prevaziđete neuspjeh

Ništa ne pada teže nego kada ne uspijemo u nečemu. Teško je podići se i probati opet onda kada ne postignete cilj.

Dođe period kada se osjećamo loše i želimo da napravimo pauzu od svega i tada se osjećamo iscrpljeno. Lijeni smo, neraspoloženi i nismo efikasni.

Kao preduzetnik, doživjećete mnogo ovakvih trenutaka. Jedna od važnih lekcija koju trebate naučiti jeste kako se izboriti sa neuspjehom i kako ga prevazići brzo. Vi “hranite” Vaš tim Vašom energijom. Zbog toga, što duže budete depresivni, duže će i kompanija “patiti”.

Evo 3 savjeta kako možete brzo prevazići neuspjeh:

1. Idite na trening

Kada ste nervozni ili uznemireni, najbolja stvar koju možemo uraditi za sebe jeste da odemo na trening. Trčanje je odličan primjer načina kako da prevaziđete neki neuspjeh. Endorfini koje Vaše tijelo proizvodi nakon treninga će Vam pomoći da vratite energiju, a  u isto vrijeme odradićete odličan trening.

Drugi benefit je da ćete dobiti malo vremena nasamo. Kada sam uznemiren, ne volim da budem okružen ljudima. Želim da budem sam kako bih pročistio misli i razmislio o svemu. Malo duži trening Vam to omogućava.

2. Ne fokusirajte se na problem, već na rješenje

Naš um uvijek želi da se fokusira na negativne stvari. Sve u tijelu je napravljeno na bazi opstanka. Zbog ovoga, programirani smo da se fokusiramo na sve negativne stvari koje se dešavaju oko nas. I zato je negativnost bilo kakve vrste glavna na vijestima.

Umjesto da ovo radite, shvatite da ste doživjeli neuspjeh i odmah tražite rješenje.  Ako se fokusirate na negativno, nećete dati mogućnost mozgu da razmisli i da pronađe rješenje. Mnogo puta,  neuspjesi koje doživimo nisu uopšte tako strašni. Mi ih preuveličamo i ne vidimo način kako da ih prevaziđemo.

3. Fokusirajte se na dobre navike

Živo preduzetnika može biti pravi rolerkoster, ali naše navike su te koje moraju ostati stabilne i koje nas vraćaju u normalu. Nemamo kontrolu nad mnogim stvarima, ali mi kontrolišemo stvari koje radimo svakog dana.

Kada prolazimo kroz neuspjeh, poslednja stvar koju hoćemo jeste zaboravljanje dobrih navika, a stvaranje loših. To je nešto što nas može skupo koštati. Da bi brzo prešli preko neuspjeha potrebno je da sačuvamo dobre navike, a odbacimo loše. Ovo će natjerati Vaše tijelo i um da ne posustane, već da nastavi dalje.

Tokom vremena, neuspjeh će biti zaboravljen, a Vi ćete za kratko vrijeme opet biti oni stari.

 

Prevod: Amra Pupović

Izvor: Inc.com

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top