20 podkasta za one koji vode ili planiraju svoj startap | Ekonomist

20 podkasta za one koji vode ili planiraju svoj startap

Prokastrinacija je majka neuspjeha. Ukoliko se dvoumite da pokrenete startap, nikad nije bolji trenutak za to nego danas. Sa godinama dolaze obaveze, porodica i, jednostavno, nikada nećete biti mlađi nego sada. Product Hunt je izbacio listu 20 podkasta za preduzetnike, i ukoliko planirate da uđete u startap vode, ali i ako dobro plivate u njima, bacite pogled:

 

The Pitch – ideja osnivača ovog podkasta je da slušaju pičeve, i da zatim pomognu timovima da uzmu novac od publike koju čine anđeli investitori. Epizode će izlaziti na dve nedelje, a ovde možete poslušati prvu “Why the Pitch?”

 

 

https://soundcloud.com/thepitchvc

 

StartUp Podcast koji se bavi razvojem pojedinačnog startapa, a uvek je korisno videti gdje su drugi griješili i kako su te greške ispravili. Druga sezona ovog podkasta će kroz 10 epizoda predstaviti Dating Ring, startap koji spaja tehnologiju i tradicionalno provodadžisanje koje su pokrenule dvije devojke.

 

 

How to start a startup – Vječito pitanje, od ideje do realizacije, investicija i monetizovanja. Ovdje možete poslušati 20 lekcija od toga kako da dizajnirate svoj proizvod do toga kako da ga prodate.

 

U The twenty minute VC 18-godišnji Heri Stebings Vas vodi kroz svijet finansiranja i piča. Ovaj podkast je u prva tri najbolje ocijenjena proizvoda na Product Huntu i definitivno nešto što neko ko planira da se bavi startapom ne smije da propusti.

This is PM podcast svakog ponedeljka donosi savjete manadžementa proizvoda. Poslušajte poslednju epizodu o iteraciji:

 

Product People podkast ne predstavlja stratap od ideje do realizacije već uključuje period i prije ideje i daje inspiraciju za ideju i kako od nje stvoriti profotabilan proizvod.

 

Dorm room Tycoon predstavlja najpoznatije inovatore, kao što su osnivači SoundClouda, Product Hunta, Verga i sl. Ovdje poslušajte osnivača GitHuba kako da od svoh startapa napravite kompaniju koja će trajati.

 

Design Details Podcast predstavlja ljude koji dizajniraju naše omiljene proizvode.

 

The App Guy Podcast sadrži preko 300 intervjua sa osnivačima od onih malih i manje uspješnih do onih sa milijardama na svom računu.

 

Reboot Podcast – pokriva ono o čemu se rijetko priča: psihološki izazovi pokretanja startapa i liderstva.

 

This week in Startups već četiri godine na nedeljnom nivou donosi priče o preduzetništvu.

 

Foundation je još jedan podcast sa intervjuima poznatih osnivača od Džejmija Olivera do Ilona Maska.

 

a16z Podcast raj za sve gikove, sve o tehnologiji i tehnološkoj strani najpoznatijih proizvoda. Poslušajte epizodu koja spaja biologiju i IT:

 

Ask Gary Vee Show je prava riznica znanja za sve startapere. Geri donosi startap svijet bez maske i uljepšavanja. Epizoda da li je svaki marketing dobar marketing:

 

Developer Tea – 10minutni podkast za developere na pauzi za kafu.

 

Founder Calls Podcast pokriva najrazličitije IT teme. Jedna od njih je i epizoda o bezbjednosti na internetu i sajber kriminalu.

 

Women Who Startup Radio je tu da podrži žensko preduzetništvo, žene koje se bave tehnologijom, programiranjem, žene osnivačice.

 

Re/code Decode Podcast nedeljni podkast sa intervjuima osnivača AirBnBa, GoProa, Pinteresta i sl.

 

Seedcamp Podcast je podkast najvećeg evropskog fonda Seedcampa.

 

Product Huntovu listu moramo da dopunimo još jednim podkastom – srpskom ekipom IT Serbia Podcasta koji se do sada dva puta bavio startap temama.

 

 

 

Izvor:Startit.rs

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top