150.000 za podršku klasterima | Ekonomist

150.000 za podršku klasterima

Ministarstvo ekonomije raspisalo je danas javni poziv za učešće u Programu podsticanja razvoja klastera u Crnoj Gori za ovu godinu, čija raspoloživa sredstva iznose 150 hiljada eura. Javni poziv će trajati do 11. juna.

“U okviru javnog poziva Ministarstvo odobrava finansijsku pomoć do 50 odsto ukupnih opravdanih troškova, odnosno do 65 odsto za klastere iz manje razvijenih lokalnih samouprava, i to u iznosu najviše do 15 hiljada eura po projektu“, navodi se u saopštenju.

Strateški prioritetne djelatnosti koje su predmet sufinansiranja obuhvataju preradu poljoprivrednih proizvoda/prehrambenu industriju, drvopreradu, ostale proizvodne djelatnosti, turizam i ugostiteljstvo.

Ministarstvo će, tokom trajanja javnog poziva, organizovati info dane kako bi zaiteresovanim klasterima pružilo sve potrebne informacije.

Ministarstvo, u cilju jačanja konkurentnosti i razvoja preduzetnika, mikro, malih i srednjih preduzeća, od 2012. godine u kontinuitetu radi na implementaciji politike razvoja klastera u Crnoj Gori.

“Cilj Programa podsticanja razvoja klastera je finansijska podrška efikasnijem funkcionisanju inovativnih klastera i njihove bolje promocije, u pravcu ostvarivanja bolje konkurentske pozicije malih i srednjih preduzeća na nacionalnom i međunarodnom tržištu“, navodi se u saopštenju.

Konkursna dokumentacija za učešće u Programu može se preuzeti lično u prostorijama Ministarstva, kao i na veb stranici www.mek.gov.me.

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top