Deutsche Bank ukida bonuse menadžerima | Ekonomist

Deutsche Bank ukida bonuse menadžerima

Predstavnici Deutsche Banke najavili su ukidanje bonusa menadžerima za prošlu godinu, u sklopu preduzimanja oštrih mjera u svijetlu ostvarenih rezultata ove finansijske institucije i finansijskog dogovora sa američkim Ministarstvom pravde.

Upravni odbor banke u poruci zaposlenim najavio je da će potpredsjednici i direktori banke dobiti grupnu varijabilu kao nadoknadu, ali da neće biti isplaćivani pojedinačni bounusi za prethodnu finansijsku godinu, ističući da tri četvrtine zaposlenih ili neće biti pogođeno ili će jedva biti pogođeno tom odlukom.

“Članovi upravnog odbora odlučili su jednoglasno da odustanu od svojih bonusa za prošlu godinu”, navodi se u saopštenju, prenio je AFP.

Deutsche banka je prošlog mjeseca postigla dogovor od 7,2 milijardi dolara sa američkim Ministarstvom pravde u vezi njenog poslovanja sa hipotekarnim hartijama od vrijednosti. Ove godine se, kako je najavljeno, banka vraća “normalnim programima nadoknade”.

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top