sajam turizma štutgart

Predstavljena crnogorska ponuda na sajmu turizma CMT u Štutgartu

Nacionalna turistička organizacija, u saradnji sa Nacionalnim parkovima Crne Gore i lokalnom turističkom organizacijom Bara predstavila je turističku ponudu za predstojeću sezonu na specijalizovanom sajmu za aktivni turizam CMT, koji je za vikend održan u Štutgartu.

U NTO ističu da su tokom sajma, u saradnji sa njemačkim biciklističkim klubom ADFC, održane su prezentacije aktuelne ponude za aktivni odmor, s akcentom na biciklizam i planinarenje.

„Tom prilikom zainteresovani posjetioci i predstavnici medija i turoperatora su upoznati sa prirodnim i kulturnim bogatstvima, nacionalnim parkovima i brojnim mogućnostima za aktivan odmor u prirodi“, navodi se u saopštenju.

Predstavnici Crne Gore imali su sastanke sa predstavnicima turističke privrede Štutgarta, na kojima su razmatrane mogućnosti unaprijeđenja saradnje na planu promocije turističke ponude orijentisane na prirodu na tom tržištu.

NTO navodi da je organizovan i sastanak sa predstavnicom privredne komore IHK Štutgart Barbarom Efenberger, na kojem je razgovarano o uspostavljanju saradnje regiona Štutgarta i Crne Gore.

„Imajuću u vodu da je low cost kompanija Wizz Air uvela avio linije na relaciji Štutgart – Podgorica dva puta sedmično, može se očekivati porast broja turista iz te regije”, naglasili su predstavnici NTO.

CMT Štutgart je jedan od najvećih svjetskih sajmova turizma koji okuplja više od 2.000.e izlagača iz cijelog svijeta i više od 240.000 posjetilaca.

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top