Vrhovni sud potvrdio da zemljište preduzeća Gorica u stečaju pripada radnicima | Ekonomist

Vrhovni sud potvrdio da zemljište preduzeća Gorica u stečaju pripada radnicima

Vrhovni sud Crne Gore potvrdio je presudu Apelacionog suda kojom je potvrđeno da imovina od 28.000 metara kvadratnih pripada radnicima građevinskog preduzeća Gorica u stečaju. Na priču o vrijednom zemljištu koje je vraćeno zaposlenima stavljena je tačka nakon nakon što je Vrhovni sud okončao je reviziju poslije više od pola godine, objavio je Dan.

Privredni sud je tri puta presudio u korist radnika Gorice. Presudama je potvrđeno da da zemljište na Zabjelu pripada tom građevinskom preduzeću u stečaju, a ne Glavnom gradu. Glavni grad je dva puta ulagao žalbe Apelacionom sudu na takvu presudu Privrednog suda, nakon čega je Apelacioni sud obarao presudu.

Radnicima Gorice se duguje 110 plata. Više od 200 radnika građevinskog preduzeća, koje je od 2012. godine u stečaju, na ime neisplaćenih zarada potražuje 2,5 miliona eura. Radnici nijesu primali zarade od 2002. godine do 2012.

Vujačić je dodao da od vrhovnog državnog tužioca, Ivice Stankovića, očekuju da ispita postupak otuđenja imovine preduzeća Gorica.

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top