JP Morsko dobro poništava tendere za zakup | Ekonomist

JP Morsko dobro poništava tendere za zakup

Javno preduzeće Morsko dobro najvjerovatnije će poništiti sve tendere za zakup plaža u Baru, Budvi, Kotoru i Tivtu, pišu Dnevne novine.

Kako navodi ovaj list, do ovih saznanja su došli iz više izvora bliskih ovoj kompaniji, a problem je nastao jer javni pozivi za zakup kupališta i odluke Upravnog odbora Morskog dobra nisu usaglašeni u nekim djelovima.

I odlukom i javnim pozivom je obuhvaćena obaveza da svaki potencijalni zakupac dostavi dokument kojim potvrđuje da nema dugovanja za poreze.

Međutim, u odluci Upravnog odbora piše da taj dokument isključivo izdaje Poreska uprava Crne Gore, dok u javnom pozivu stoji da isti dokument mogu izdati i Uprave lokalnih javnih prihoda. Zbog ovih nejasnoća, neko je prilikom učešća na tenderu za zakup kupališta dostavljao dokument Poreske uprave, a drugi Uprave, što je jedan od glavnih razloga da tenderi budu poništeni.

Upravni odbor JP Morsko dobro daće konačnu riječ o novonastalom problemu, a prema pisanju Dnevnih novina, najbliži su da ponište sve tendere i ponovo ih raspišu.

Najveći problem u tom slučaju biće što su neke plaže već izdate i što sada svi znaju iznose koje su prvorangirani i ostali učesnici ponudili.

 

Izvor: CDM

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top