Francuzi će Rusiji tražiti ukidanje embarga | Ekonomist

Francuzi će Rusiji tražiti ukidanje embarga

Francuska će tražiti od Moskve da ukine embargo na francuske proizvode, prenose svjetski mediji.

Francuska država traži načine da podigne posrnulu poljoprivredu, tako da su Le Fol i Vals održali sastanak sa glavnim francuskim trgovcima – Ošanom, Karfurom, Grupom Kazino, Korom, Lidlom i drugima i razgovarali su o načinima kako bi veliki trgovci mogli da pomognu fancuske poljoprivrednike.

Bivši premijer Francuske Fransoa Filone opisao je sankcije protiv Rusije kao grešku i pozvao na njihovo otklanjanje u najkraćem mogućem roku.

“Anti-ruske ekonomske sankcije treba ukinuti u najkraćem mogućem roku. To je bio glup korak. Sankcije nisu imale neki uticaj u sferi međunarodne politike, a mi smo samo pogoršali odnose sa Rusijom”, rekao je Fijon.

Moskva je zabranila uvoz prehrambenih proizvoda iz zemalja koje su uvele sankcije Rusiji u avgustu 2014. godine. Zabrana uvoza odnosi se na meso, kobasice, ribu i morske plodove, povrće, voće i mliječne proizvode.

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top