11 najboljih franšiza u Njemačkoj | Ekonomist

11 najboljih franšiza u Njemačkoj

Evropu čini tržište sa sličnim potrebama i navikama. Danas je tim GdeInvestirati.com za vas pripremio spisak najuspješnijih franšiza u Nemačkoj. Franšize su rangirane na osnovu uvida u biznis plan franšize, zadovoljstva vlasnika, pregleda tržišta i mogućnosti za ulazak u franšizno partnerstvo.

Neke od ovih franšiza dolaze iz drugih zemalja, kao što su Danska i Engleska, a većina vodi korijene upravo iz Njemačke.

Ukoliko planirate da započnete sopstveni biznis ili ste zainteresovani za franšizne modele, pažljivo istražite svaku od ponuđenih franšiza. Neka vam se možda dopadne, ili vam da ideju za vaš lični projekat.

 1. Schülerhilfe

Osnovana 1974. godine u Nemačkoj. Schülerhilfe je sistem podučavanja koji pomaže učenicima da savladaju gradivo. Ovo je najpoznatija takva franšiza u Nemačkoj. Prvi franšizni partneri postoje već 20 godina, i uspješno posluju. Korisnici franšize u određenim mjestima dobijaju mušterije kroz kontakte sa roditeljima, školama i u kooperaciji sa profesorima i predstavnicima lokalnih opština. Sistem podučavanja se sprovodi sa malim grupama od 3 do 5 učenika na svim predmetima. Trenutno posluju na preko 1000 lokacija u Njemačkoj i Austriji.

 1. RE/MAX

Osnovana 1993. godine, Denver, Kolorado. U svim rangiranjima franšiza u Nemačkoj, RE/MAX se nalazi u prvih deset. Ovo je vodeća franšiza u industriji nekretnina. Kupci licence rade sa svojim nekretninama i vode tim nezavisnih agenata. Ovi agenti su specijalizovani za različite segmente i fokusiraju se na nezavisne segmente tržišta. Međutim, sistem franšize funkcioniše tako da su agenti globalno povezani, stoga postižu sinergetski efekat.

 1. BoConcept urban design

Osnovana 1952. godine, Herning, Danska. BoConcept se bavi dizajnom i proizvodnjom elegantnog modernog namještaja, sa naglaskom na modu i funkcionalnost. Franšizni sistem BoConcept nudi kvalitetan namještaj po razumnim cijenama. Najveći trgovinski lanac u Danskoj industriji nameštaja se proširio globalno, na preko 300 lokacija širom svijeta. BoConcept ne traži tradicionalne investitiore, već kupce franšize koje inspiriše proizvodnja namještaja. Koncept je veoma uspješan i pokazuje stabilan internacionalni rast.

 1. Town&Country Haus

Osnovana 1997. godine u Hörselberg-Hainich, okrug Behringen. Town&Country Haus se bavi masovnom proizvodnjom po sistemu ‘ključ u ruke’ po veoma konkurentnim cijenama i dobrim odnosom cijene i performansi. Town&Country Haus je veoma brzo postao lider na tržištu. Ključni faktor uspjeha je sveobuhvatan sigurnosni paket, kojim graditelji , ali i franšizni partneri , garantuju protiv mnogih bezbjednosnih rizika.

 1. Executives Online

Osnovana 2000. godine u Engleskoj. Na početku je ova franšiza iskoristila prazan prostor i bila pionir u upotrebi marketinga za internet pretraživače, i tako privukla puno klijenata, uglavnom nezadovoljnih dotadašnjom uslugom. Da bi privukli klijente napravili su Banku internacionalnih talenata koja poziva na članstvo starije menadžere i direktore širom svijeta. Executives Online je specijalizovala popunjavanje upravljačkih pozicija. Franšizni partner može biti aktivan kao spoljni saradnik sa iskustvom u liderstvu i kao lični konsultant koji može da obezbijedi nekoliko savjetnika i izgradi kancelariju. Franšizni partner ima pristup bazi sa hiljadama direktora i starijih menadžera i podršku franšiznog centra u izgradnji biznisa.

 1. Expense Reduction Analysts

Osnovana 1984 godine u Addisonu, Teksas. Ova franšiza važi za jednu od najvećih i najprestižnijih firmi za upravljanje troškova i upravljanje nabavkama. Bavi se smanjenjem ne-strateških troškova. Na svjetskom nivou, ima mrežu od preko 700 eksperata. Samo u Njemačkoj posluje preko 100 franšiznih partnera.

 1. MAIL BOXES ETC

Osnovana 1980. godine u Americi. Mail Boxes Etc. (MBE) nudi internacionalni lanac nabavke za usluživanje biznis centara. Kompanije mogu da outsorsuju rešenja kao što su usluge pakovanja, dostave, poštarine, štampanja, administracije i još neke biznis usluge. Nakon trideset godina na tržištu, ova franšiza postoji u tridesetak država. Franšizni partner ima podršku u oko 1,500 uslužnih centara širom svijeta, od toga 1,100 u Evropi. U državama sa njemačkog govornog područja, postoji više od 180 MBE centara. Ovakve usluge koriste mala i srednja preduzeća, koja cijene spektar usluga iz jednog izvora. Na taj način mogu da se fokusiraju na svoj glavni biznis i uštede vrijeme, radnike i novac. Franšiznom partneru je obezbijeđena baza korisnika sa kojom može da sarađuje godinama.

 1. PROMEDICA PLUS

Franšiza nastala u Engleskoj, vrlo brzo je proširila mrežu po Njemačkoj, poznatoj po velikom procentu starijih stanovnika. PROMEDICA PLUS nudi medicinske i usluge njege za starija lica u privatnim kućama. Franšiza je dio PROMEDICA GROUP-e, evropskog lidera u industriji. Kao lider u njezi starijih lica, grupa je uvidjela potrebu u Engleskoj za novim oblikom njege koja starijim ljudima i njihovoj porodici nudi alternativu u obliku povremenih dnevnih posjeta ili odlazak u dom za stare. Sa sve starijom populacijom, rast ovog tržišta ima ogroman potencijal. Franšizni partner prolazi punu obuku, i nije neophodno prethodno iskustvo iz ove industrije.

 1. CRESTCOM

Osnovana 1987. godine u Greenwood Village, Colorado. Crestcom je franšiza koja održava treninge iz oblasti menadžemta. Ona mijenja način na koji se posluje u više od 60 država, na preko 25 jezika. Franšizni partner Crestcoma nudi prvoklasni trening u oblasti prodaje, menadžmenta i ličnog razvoja menadžerima u MSP sektoru. Koncept je unikatan na Njemačkom tržištu: treninzi su struktuisani u module, tako da učesnici mogu naučeno da primjene u praksi kontinuirano, u malim koracima. Korisnici biraju između 30 trening modula, dok se treninzi mijenjaju u skladu sa novitetima na tržištu.

 1. Joey’s Franchise

Osnovana 1988. godine u Hamburgu, Nemačka. Više od 25 godina Joey’s Pizza dostavlja svojim mušterijama svježe pizze, paste i drugu hranu. Joey’s Pizza je tokom godina izgradio jak brend na rastećem tržištu pružanja prehrambnih usluga i keteringa. Franšizni sistem ima više od 70 eksperata koji kontinuirano razvijaju sistem i podržavaju franšizne partnere. Danas postoji oko 130 nezavisnih franšiznih partnera u Njemačkoj.

 1. Clever fit

Osnovana 2007. godine u Minhenu, Nemačka. Sa preko 220 lokacija, Clever fit predstavlja najveći lanac fitnes studija u Njemačkoj. Ova franšiza posluje pod sloganom „Najbolje za tebe“ i drži se standarda visokog kvaliteta. Svoje franšizne partnere pomažu uz kontinuirano profesionalno savjetovanje, i vode ih kroz čitav projekat od biznis koncepta do upravljanja centrom.

Izvor:gdeinvestirati

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top